Halpa pintaremontti oli kannattava sijoitus

Päätin tehdä pienen postauksen kämppä kolmosen pintarempasta, vaikka kolmonen ei olekaan lyhytaikaisessa vuokrauksessa. Tämän hetken suunnitelmiin ei missään tapauksessa kuulu kolmosen kalustaminen, vaikka salaa ajatusta pyörittelenkin. Kämppä kolmonen on muutamaa neliötä suurempi yksiö kuin lyhytaikaisessa vuokrauksessa olevan kämppä ykkönen, ja se sijaitsee lähiössä erinomaisten yhteyksien varrella. Kolmonen on hyvin viihtyisä asunto, ja voisin itsekin kuvitella asuvani siellä, jos se olisi kooltaan toinen. Kolmoseen oli siis aika tehdä halpa pintaremontti.

Asunto kaipasi vain pientä siistimistä edellisen asukkaan jäljiltä eli kyseessä oli seinien pakkelointi ja maalaus, pala laminaattia lattiaan ja keittiön tasojen kunnostus. Siistimisprojekti osui tietenkin samaan ajankohtaan toisen pikku rempan kanssa, joten kaikki tarvikkeet olivat muualla. Tarvittavat työvälineet piti siis ostaa kertaalleen, minkä lasken turhaksi kuluksi.

Maalaustouhut ovat paljon mukavampia, kun ei tarvitse miettiä maalien värejä tai muuta sisustukseen liittyvää. Halvalla toteutetussa pintarempassa juuri mitään ei ostettu ns. kunnon rautakaupoista, vaan kaikki mahdollinen hankittiin taas kerran Biltemasta, Hong Kongista, Motonetista ja Torilta. Halusin kuitenkin maalien olevan kunnollisia, jotta pääsisin pienemmällä työllä eli vähemmillä maalikerroksilla. Ja onhan se mukavaa, jos maali vielä sattuu pysymään seinässä rätillä pyyhkiessä.

Päätin ostaa Tori.fista ensimmäisen vastaantulevan halvan mutta kunnollisen vaaleasävyisen maalin. Torilta löytyikin parilla kympillä iso avattu maalipurkki, josta oli hieman käytetty. Maali oli hyvälaatuista eikä minun tarvinnut pähkäillä sävyjen kanssa, helppo nakki siis. Väri tosin hirvitti, sillä se oli sävyttämätön valkoinen, joka on kerrasssaan karmaiseva väri. Sillä kuitenkin tyynesti vedettiin seinät ja katto, ja hieno tuli.

Kummallista kyllä, mutta maalattu asunto ei näyttänyt lainkaan sairaalalta tai ydinvoimalalta, mitä jossain määrin pelkäsin. Asunto näytti valoisalta ja puhtaalta, mitä vuokralaiskahdidaatit sitten ihastelivatkin. Värimaailmojen ihmeellisyyksistä autuaan tietämättömänä voin vain todeta, että kylläpä sama sävy näyttää eri paikoissa erilaiselta.

Maalin ostaminen Tori.fistä vei viisi minuuttia ja hain törpön jo samana iltana kolmen kilsan päästä. Ei siis mitään sävyjen säätöä, pohtimista tai veivaamista vaan suoraa toimintaa. Uusin väriasiantuntijani onkin tästä eteen päin Tori.fi. Halpa pintaremontti tuli maksamaan pari sataa euroa, mutta jos ei olisi tarvinnut ostaa tarvikkeita kaksin kappalein, hinta olisi ollut vajaa satanen.

Halpa pintaremontti maksoi pari sataa

Remppavalo 16 €
Tikkaat 20 €
Maali 20 €
Laminatti ja lattialistat 46 €
Pakkelit, lastat, maalipesu, hiomapaperit, suojausmateriaalit ym. sälä 100 €
Yhteensä 202
maalipurkit

Halpa pintaremontti jämämaaleilla on ekoteko.