Airbnb:n huonot puolet vuokranantajalle

Airbnb on tämän hetkinen markkinajohtaja asuntojen lyhytaikaisessa vuokrauksessa. Muitakin yhtiöitä löytyy, mutta niiden osuus on pieni. Markkinajohtaja voi tehdä mitä huvittaa, koska vakavasti otettavia kilpailijoita ei ole. Lähtökohtaisesti Airbnb on majoittujan puolella, sillä majoittujien rahoista käydään taistoa. Asuntonsa vuokralle tarjoava on taas altavastaajan asemassa. Senpä vuoksi onkin hyvä tuntea Airbnb:n huonot puolet vuokranantajalle.

Airbnb toimii hyvin, silloin kun se toimii. Vaikka ongelmia ei olisikaan vuokralaisten kanssa, niin Airbnb osaa kyllä järjestää niitä omasta takaa. Lafkan suhtautuminen asuntoaan vuokralle tarjoaviin on usein ylimielistä ja Airbnb:n asiakaspalvelu on vitsi, joka ei naurata ketään. Asiakaspalvelun yhteystiedot ovat tarkoin varjeltu salaisuus, mutta onneksi google löytää ne. Yhteydenotto asiakaspalveluun sähköpostitse on sula mahdottomuus, joten ainoita järjellisiä tapoja on soittaminen (ja odottaminen) sekä Facebook ja Twitter.

Yhteydenotto ns. tukeen voi tosin olla yhtä tyhjän kanssa. Kohteliaat ja hyväntahtoiset asiakaspalvelijat saattavat olla aivan pihalla perusasioista (jos ylipäätään vaivautuvat vastaamaan). Airbnb:n community forumin yleisin aihe onkin, kuinka saada yhteys tukeen. Tämä kertoo paljon.

Toinen Airbnb:n ylimielisyyttä henkivä piirre on harrastaa eksperimenttejä isännillä kertomatta niistä. Uusia ominaisuuksia pitää tietenkin testata, mutta Airbnb:tä ei kiinnosta, jos isännät ottavat niistä liiviinsä.

Airbnb:n viimeisiä kokeiluja isännillä

  1. Osa uusista isännistä kuuluu testiryhmään, jossa pikavaraustoiminto on aina päällä, eikä sitä saa pois. Tämä tarkoittaa sitä, että isäntä ei voi lainkaan valita vieraitaan. Kämppääsi saattaa siis olla tulossa jalkapallojoukkue pitämään juhlia ja jos et ole nimenomaan kieltänyt tätä, olet aika heikoilla. Tällöin ainoa vaihtoehto on peruutus ja siitä seuraavat rahalliset sanktiot. Eli takkiin saattaa tulla jo ennen ensimmäisiä vieraita.
  2. Oma kohde tulee hauissa näkyviin, mutta kun potentiaalinen vieras klikkaa sitä, tulee teksti ”Listing is not available”. Airbnb pidättää oikeuden itsellään säännellä saatavilla olevien kohteiden määrää, ja tämä on yksi keino toteuttaa sääntelyä. Vuokranantaja haluaa kohteensa olevan saatavilla ja jos ei halua, niin toimii sen mukaan. Rahaa ei tule, jos kohde ei ole saatavilla.
  3. Yksi kevään älyttömimmistä testeistä oli ”parantaa” vuokranantajien ansioita rajoittamalla kohteen näkyvyyttä parin yön hauissa. Tämä eksperimentti kohdistettiin vanhoihin kohteisiin, mikä suosi uusia isäntiä. Oma kohde tuli hauissa näkyviin ainoastaan, jos halusi varata seuraavalle parille viikolle. Jos halusi varata kohteen pariksi yöksi kuukautta aiemmin, niin tyhjillään olevat viiden tähdet kohteet eivät tulleet näkyviin hauissa, mutta pimeät loukot ilman arvosteluja kylläkin.
  4. Oman kohteen rastittaminen lapsiystävälliseksi aiheutti sen, että lasten määrää ei voinut rajoittaa. Eli vieras saattoi tulla kotimajoitukseen kymmenen lapsen kanssa, joista ei ollut mahdollisuutta edes ottaa lisämaksua. Ylipäätään on eri asia, onko lapsia yksi vai kymmenen. Normaalijärjellä lapsiystävällinen kohde tarkoittaa sitä, että kohde on turvallinen ja soveltuu lapsille. Airbnb:n mukaan lapsiystävälliseen kohteeseen saa viedä liudan lapsia, joista ei tarvitse maksaa eikä asiasta tarvitse ilmoittaa isännälle. Tässä vaiheessa asioita seuraavat hostit rupesivat kiireellä kieltämään pääsyn kaikilta kakaroilta, vaikka olisivat toivottaneet lapset tervetulleiksi aikaisemmin.

Airbnb:n kokeiluista on mahdoton pysyä perillä eikä yhtiö tiedota niistä edes omille työntekijöilleen. Airbnb:n tuki saattaa tutkia virheenä jotain ilmoitettua asiaa usean päivän ajan tietämättä, että bugi onkin naapuriosaston kehittelemä uusi ominaisuus. Ei mikään kiitollinen homma helpdeskin ihmisille. Julkisuuteen vuotaa tietoa kokeiluista, kun raivostuneet hostit ympäri maailmaa tukkivat tuen yhteydenotoillaan ja haukkuvat Airbnb:n keskustelupalstoilla. Ensin Airbnb kieltää kaiken ja vasta loppumetreillä saattaa myöntää kokeilut.

Airbnb:n jatkuva ja lähes päivittäinen käyttöliittymän säätäminen on hermostuttavaa. Uusia ominaisuuksia ilmestyy ja katoaa jatkuvalla syötöllä. Airbnb:ssä asuntoaan vuokraavan kannattaakin käydä säännöllisin väliajoin kaikki mahdolliset valikot läpi, jotta huomaa uusimmat ”parannukset”. Niistä kun ei aina muisteta tiedottaa.

Itse bugit ovat vielä lisänä tähän päälle. Niitä riittää, milloin mikäkin ei toimi. Tässä erään hostin listaa bugeista. Tämän enempää en aiheesta jaksa jauhaa tällä erää, vaan palaan asiaan myöhemmin. Lisää käyttäjäkokemuksia voi lukea Airbnb:n community centeristä ja Airbnbhell-sivustolta.

Mitä, etkö pidäkään yllätysbileistä?

Mitä, etkö pidäkään yllätysbileistä?