Onnistununut Airbnb-kohteen varaus

Huolisitko epäilyttävän vieraan kotiisi?

Huolisitko epäilyttävän vieraan kotiisi?

Airbnb-kohteen varaus on mutkatonta, kun tärkeät asiat kerrotaan jo ensimmäisessä yhteydenotossa. Vuokranantaja saa monenlaista viestiä, mutta epäluottamusta herättävä varauspyyntö saa miettimään vieraan soveltuvuutta, mikä voi johtaa varauspyynnön hylkäämiseen. Asiat sujuvat kuitenkin helposti, jos viestintäsi on täsmällistä. Lue, minkälaista yhteydenottoa isäntä arvostaa.

Airbnb-kohteen varaus:

  1. Varmista henkilöllisyytesi virallisella dokumentilla. Sähköpostiosoite ja puhelinnumero eivät ole riittäviä. Lisäksi monet isännät vaativat tunnistettavan profiilikuvan.

  2. Esittele itsesi lyhyesti ja kerro matkasi tarkoitus. Asiallinen vieras kertoo muutaman sanan itsestään ja kertoo, minkä takia haluaa varata asunnon. Varaustiedustelun päivämäärät näkyvät Airbnb-kalenterissa isännälle, mutta päivämäärien mainitseminen viestissä on selkeää.

  3. Kerro montako ihmistä on tulossa ja esittele kanssamatkustajasi. Lapset ovat vieraita siinä missä aikuisetkin, joten ne lasketaan mukaan. Kerro siis lapsien määrä ja ikä. Kaikki kohteet eivät sovellu lapsille, eivätkä kaikki halua lapsivieraita. Muista, että et voi varata kämppää toiselle henkilölle, vaan sinun tulee olla yksi matkustajista.

  4. Kerro jo ensimmäisessä yhteydenotossasi saapumisaikasi ja lentosi numero. Isäntäsi kysyy nämä tiedot joka tapauksessa. Mitä useampia vieraita isännälläsi on ollut, sitä enemmän hän arvostaa kiteytettyä viestintää.

  5. Jos olet ensimmäistä kertaa maassa ja toivot apua esim. joukkoliikenteen kanssa, niin kerro siitä isännällesi. Jos olet erityisen kiinnostunut jostain aihepiiristä, niin mainitse asiasta etukäteen. Avainten luovutushetki ei ole paras ajankohta yllättäville kysymyksille. On aivan eri asia ottaa vastaan vieras, joka on pihalla kaikesta verrattuna vieraaseen, jolle asiat ovat entuudestaan tuttuja.

  6. Lue asunnon ilmoitus tarkasti läpi ennen varaamista, ja mieti soveltuuko kohde juuri sinulle. Tarkista ilmoituksesta löytyyko hiustenkuivaaja ennen kuin kysyt sitä isännältäsi. Jokaisesta  yhteydenotostasi isäntäsi saa kännykkäänsä ilmoituksen. Työläät vieraat ovat työläita jo ennen saapumistaan. Ole siis oma-aloitteinen ja selvitä yksinkertaiset asiat itse. Googlaa kohdekaupunkisi ja sen nähtävyydet.

  7. Varaa kohde vasta sitten, kun olet asiasta aivan varma. Älä varaa, jos et ole varma.

Tässä esimerkki erään vieraan yhteydenotosta, jonka hyväksyin ilomielin. Vieras vastasi ensimmäisessä yhteydenotossaan niihin kysymyksiin, jotka olisin kysynyt joka tapauksessa.

”Hei! Olen 29 vuotias mies ja työskentelen X-alalla. Olemme tulossa vaimoni X:n kanssa Helsinkiin lomalle ja haluaisimme varata asuntosi ajalle X. Tämä on ensimmäinen kertamme Suomessa ja olemme kiinnostuneet… Lentomme tiedot ovat seuraavat… Meihin saa yhteyden Suomeen saapumisen jälkeen tekstiviestillä tai soittamalla, kunnes voimme käyttää wifiä”

Ennen kuin saat hyväksynnän varauksellesi, isäntäsi luultavasti katsoo aiemmin saamasi arvostelut, joiden pitää olla hyviä. Yksi epäonnistunut vierailu ei kuitenkaan pilaa profiiliasi. Isäntäsi on myös kiinnostunut, minkälaisia arvosteluita olet jättänyt aiemmista isännistä. Negatiivisista vieraista halutaan pysyä kaukana. On hyvä tiedostaa, että vaikka omasta mielestä olisitkin great deal, niin isännän mielestä et välttämättä sovellu heidän kotiinsa/kohteeseensa. Kaikkein tärkein valintakriteeri on intuitio. Jos tulee fiilis, että jokin mättää, niin sen pidemmälle on turha jatkaa (puolin ja toisin). Kuullostele siis myös omia tuntemuksiasi.