Airbnb:n turhat varauskyselyt

Booking-Engine-GroupAirbnb-vuokranantajan parantaa näkyvyyttään sivustolla vastaamalla tiedusteluihin nopeasti, mielellään jo tunnin sisällä. Vastauksia joutuu siis näpyttelemään kiireessä ja niiden työläys käy nopeasti ilmi vuokranantajalle. Airbnb:n turhat varauskyselyt vievät aikaa siinä missä muutkin kyselyt. Kesäaikana vastaaminen on palkitsevampaa, koska silloin suurempi osuus yhteydenotoista johtaa varauksiin. Sesonkiaikana useimmat Airbnb-käyttäjät tekevät varauksensa nopeasti, koska kohde ei välttämättä ole kauan vapaana.

Talviaika onkin aivan toista, koska suurempi osuus tiedusteluista on yhtä tyhjän kanssa. Täytyy myöntää, että olen kyllästynyt vastaamaan turhanpäiväisiin tiedusteluihin. Tyypillisimmässä  yhteydenotossa pariskunta kertoo tulevansa Helsinkiin muutamaksi päiväksi ja ilmoittaa olevansa KIINNOSTUNUT asunnostani. Lisäksi kysytään onko asuntoni vapaa, vaikka kalenteri näyttää vapaata. Osa Airbnb-käyttäjistä ei vain katso kalenteria. Rasittavia tiedusteluita ovat myös ne, joissa kysytään hintaa. Airbnb:n sivuilla on nähtävissä hyvin selkeästi, mitkä asunnot ovat kullonkin vapaana ja mitä yöpyminen maksaa.

Suurin osa yhteydenotoista tulee illalla, joten nukkumaanmenoaikaan tuleva turha tiedustelu on turhaakin turhempi. Tässä esimerkkejä viimeaikaisista tiedusteluista, joiden takia olen sännännyt sorvaamaan pikaista vastausta.

  • Pariskunta oli tulossa Helsinkiin ja kysyi onko paikka vapaana. Eipä ollut.
  • Henkilö lähetti varauspyynnön muutamaksi päiväksi ja kysyi onko paikka vapaana toiselle ajanjaksolle. Hän kysyi myös hintaa. Viesteistä ei käynyt ilmi, koska hän oli tulossa ja sen vuoksi hinnan antaminen ei ollut mahdollista.
  • Asunnostani kiinnostunut henkilö pyysi kattavaa kuvausta Helsingin joukkoliikennesysteemistä, jotta voisi tehdä varauspäätöksen.
  • Ökyrikas mies ilmoitti tulevansa liikematkalle Suomeen oli kuulemma kiinnostunut pikku luukustani.
  • Kunnollinen keski-ikäinen mies halusi vuokrata asunnon kertomatta kuinka pitkäksi aikaa.

Vastaaminen vie aikaa siitä huolimatta, että olen tehnyt valmiit vastausmallit. Harvoin voin lähettää pelkkää mallivastausta, vaan aina joutuu muuntelemaan.

Hyvin nopeasti oppii erottamaan potentiaaliset varauksen tekijät nk. kiinnostuneista. Nämä kiinnostuneet lähettävät saman viestin usealle vuokranantajalle ja usein täysin epäselväksi jää, mihin kysymykseen he haluavat vastauksen. He vain ilmoittavat olevansa kiinnostuneita.

Kiitän kiinnostuneita yhteydenotosta ja lupaan tarkempia ohjeita joitain päiviä ennnen saapumista. Minimoin viestinnän heidän kanssaan, enkä rupea antamaan matkavinkkejä ennen varausta. Jos vastausaikaa mittaavaa kelloa ei olisi, niin osa tiedusteluista jäisi ilman vastausta.