Asunnon varustelutason nostaminen ja viimeinen silaus

Asunto oli valmis vuokralaisia varten, mutta varustelutason nostaminen oli vielä tekemättä. Airbnb:ssä asunnon varustelutaso ilmoitetaan rastittamalla, mitä kämpästä löytyy, kuten pesukone, liesituuuletin, ensiapupakkaus jne. Varustelutason nostaminen pienillä asioilla ei juuri vaikuta vuokran suuruuteen, mutta toimii hyvin vuokralaisten houkuttimena. Harva lyhytaikainen vuokralainen haluaa ensimmäisenä lähteä ostamaan kahvia.

Kylpylän tai parvekkeen taikominen on vaikeampi juttu, mutta helpot rastit kannattaa ehdottomasti kerätä. Näistä palovaroitin pitääkin lain mukaan olla jokaisessa asunnossa. Kolme yleisimmin kysyttyä asiaa ovat hiustenkuivaaja, silitysmahdollisuus ja langaton yhteys. Airbnb ohjeistaa tarjoamaan tuhat hyvää ja kymmenen kaunista, mutta kohtuus kaikessa. ”Display original artwork and mementos from your own travels.” Eipä tulisi mieleenkään.

Airbnb:llä on kohta välttämättömyystarvikkeet, jolla tarkoitetaan suolaa, sokeria, kahvia, teetä ja ruokaöljyä. Tämä on helppo rasti, ja näitä kannattaa ostella edullisesti aina kun eteen tulee. Kaikki purnukat on hyvä merkitä hyvin, koska muutoin vieraat lappavat kallista espressoa kahvinkeittimeen vaikka oikeasti haluaisivat saludoa. Nestemäinen saippua, suihkugeeli ja shampoo ostetaan isoissa erissä, ja niitä varten on omat täyttöpullonsa. Vieraat usein myös jättävät omia tavaroitaan, kuten suihkugeelejä, jotka saatan jättää tulevien vieraiden käyttöön. Epämääräisiä pullonpohjia ei asunnosta kuitenkaan löydy.

Mikäli vuokralaiset tulevat muuta kuin Airbnb:n kautta, esim. Oikotien, sama setti tarvikkeita ei ole tarjolla. Tämä pätee myös Airbnb:n kautta tuleviin ei-turisteihin eli useimmiten suomalaisiin vuokralaisiin, jotka vuokraavat asunnon pidemmäksi aikaa. He haluavat tuoda omat henkilökohtaiset pienet tavaransa mukanaan. Kysyn suoraan pitkäaikaisemmilta vuokralaisilta, haluavatko he minun vievän jotain asunnosta pois.

Viimeiseen silaukseen kuuluu myös asunnon koenukkuminen. Itse huomasin mm. että värit näyttivät hieman haljuilta illalla pelkän lampun valossa, joten värimaailmaa viriteltiin vielä pienillä sisustusjutuilla. Illalla yksin ollessa kiinnittää huomiota eri asioihin kuin päivällä remppaa tehdessä tai kämppää kuuratessa. Oman kämpän äänimaailmaan on myös hyvä tutustua kaikkina vuorokauden aikoina, sillä vuokralaiset esittävät hyvinkin yksityiskohtaisia kysymyksiä.

Asunto kannattaa siis viimeistellä pienillä asioilla vuokralaisten houkuttelemiseksi. Varustelutason nostaminen ei paljoa maksa, mutta se lisää vuokralaisten asumismukavuutta huomattavasti, mikä taas johtaa parempiin arvosteluihin. Airbnb:ssä kannattaa keskittyä hyvien arvosteluiden jahtaamiseen. Tulen palaamaan tähän aiheeseen myöhemmin. Tervetuloa ensimmäiset vuokralaiset.

Hedelmälautanen on mukava tapa toivottaa vieraat tervetulleiksi. Kuva: flickr.com.