Hyvä Airbnb-ilmoitus on kuvaava ja houkutteleva

Airbnb-ilmoituksen laatimiseen kannattaa käyttää muutama harkittu hetki, jotta ilmoituksesta tulisi mahdollisimman hyvä. Otsikon avulla erotutaan muista saman alueen asunnoista, ja siksi sen on hyvä olla samanaikaisesti houkutteleva, kuvaava ja erottuva. Esim. ”Cosy studio in Kallio” -tyyppinen otsikko ei välttämättä erotu yleisyytensä vuoksi.

Oman asunnon suhteen on turha olla liian vaatimaton, vaan parhaat puolet kannattaa tuoda esiin. Liika kehuminen voi kylläkin karkoittaa suomalaisia vuokraajia. Ilmoitustekstin ja kuvien pitää kertoa samaa kieltä, koska ”design home”-otsikko ja pimeät kuvat karmaisevasta loukusta vaikuttavat kusetusyritykseltä. Ylipäätään sanallisen kuvauksen tarkkuus on valttia ilmoituksessa. Itse en aluksi älynnyt kuvata kämppää riittävän tarkkaan, ja ihmettelin miksi en saa arvosteluissa viittä tähteä tarkkuudesta. Sain kuitenkin eräältä erittäin mukavalta vuokralaiselta rakentavaa palautetta hänen vierailunsa jälkeen. Tarkensin ilmoitustani, mikä vaikutti välittömästi arvosteluihin tarkkuudesta.

Asuinalueen kuvaus

Airbnb-ilmoitus ei rajoitu pelkkään asuntoon, vaan myös asuinalue kannattaa kuvata muutamalla sanalla ja kertoa, kuinka se sijoittuu ydinkeskustaan nähden. Ulkomaalaiset turistit eivät hahmota kartalta keskustaa ja saattavat pitää Katajanokkaa ja Ullanlinnaa syrjäisinä paikkoina. Esim. etäisyys rautatieasemasta on kuvaava.

Kokenut Airbnb-matkaaja tietää, että ”vibrant and lively neighbourhood” on kauniimpi nimitys alueelle, jossa on spurguja. Kaikki eivät tätä tiedä, ja siksi ei ole huono idea kertoa sama asia toisellakin tapaa, kuten esim. alue on perinteinen työväenluokan asuinalue. Somat kuvat Sörkan pikku puistoista ilman alueen kuvausta eivät kerro koko totuutta.

Vastaavasti jos alueella ei ole mitään palveluja, niin sekin kannattaa mainita muutoin kuin ”asunto sijaitsee rauhallisella alueella” Mikä ikinä alue onkaan, parasta kertoa se mahdollisimman totuudenmukaisesti. Yksi hakeutuu Kallioon juuri samasta syystä, mistä joku toinen ei missään tapauksessa halua sinne.

 

hyvä ilmoitus airbnb:ssä sisältää asuinalueen kuvauksen

Hyvä Airbnb-ilmoitus sisältää asuinalueen kuvauksen. Yhden houkutin, toisen karkotin (kuva).

Ilmoituksen muut tiedot

Ilmoituksessa kerrotaan myös talon säännöt, kuten ei tupakointia eikä melua. Pitkä lista kielletyistä asioista on karkottava ja latteuksia on hyvä välttää, kuten ei huumeiden käyttöä, ei laittomuuksia. Yksityiskohtaiset ohjeet kahvinporojen kierrätyksestä on parempi laittaa vieraiden ohjeisiin asunnon sisään kuin vuokrailmoitukseen.

Airbnb:n sivuilla vuokranantaja voi tallentaa langattoman verkon salasanan, jonka näkee varauksen tehnyt vuokralainen. Vuokranantaja voi myös merkitä karttaan suositeltavia kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Kokemukseni mukaan vierailijat eivät näitä katsele, ja yhdelläkään vuokralaisella ei ole ollut verkon nimeä ja salasanaa valmiina.